Logout

Viasat først ute med UHD-kanal på TV via fiber

Image

I samarbeid med fiberleverandøren HomeNet er Viasat den første TV-distributøren med en egen Ultra HD-kanal på IPTV – digital TV over bredbåndsnettet.

UHD, som står for Ultra High Definition, er neste generasjons skjermoppløsning etter HD og morgendagens TV-standard. Den nye 4K UHD-boksen fra Viasat gir deg minst fire ganger bedre oppløsning enn vanlig HD, forutsatt at du har en TV som støtter UHD.

På Viasats egen UHD-kanal kan du blant annet se kamper i UEFA Champions League og fotball fra La Liga med en fantastisk bildekvalitet. Du kan også se utvalgte filmer og andre programmer i MTGs portefølje, spesialprodusert i Ultra HD. Med Viasat Basis får du også tilgang til Viaplay.

Det å sende TV-bilder i Ultra HD krever mer overføringskapasitet. Det er her fiberen fra HomeNet kommer inn i bildet, med den raskeste internettforbindelsen som er å oppdrive.

Fornøyde kunder

I begynnelsen av februar i år ble de første kundene koblet opp med fiber fra HomeNet og TV-tjenester fra Viasat. De fikk Viasats nye UHD-boks inkludert i TV-abonnementet.

Einar Fjelddalen sitter i styret i borettslaget han bor i på Sjølyst i Oslo, og var sterkt delaktig i avgjørelsen da borettslaget skulle skifte TV-distributør. Han kan melde om bare positive tilbakemeldinger så langt.

– Da vi først skulle bytte, gikk vi selvfølgelig for den beste løsningen, sier han.

Einar er over gjennomsnittet interessert i sport, og da særlig i amerikansk fotball fra NFL. Men han ser også fotball i Champions League og alt av motorsport. Interessen for amerikansk fotball fikk han da han jobbet og bodde i USA i mange år.

Han er strålende fornøyd med både sin nye UHD-boks og den tilhørende PVR-opptakeren, som gir ham mulighet til å ta opp TV-sendingene og se dem når det passer best.

– Den nye UHD-boksen skifter kanal raskere. Dessuten virker det som både farger og kontraster er bedre enn før. Bildegjengivelsen er rett og slett bedre, forklarer han.

Stadig flere kjøper UHD-TV

Ferske tall fra Stiftelsen Elektronikkbransjen viser at salget av TVer med UHD-oppløsning her til lands er stigende. I 2016 var andelen 23,5 prosent, mot 15 prosent i 2015.

Selv om vi nordmenn totalt sett kjøper færre TVer enn tidligere, viser tallene at vi velger en større og mer avansert TV når vi først kjøper en. Med fire ganger HD merker du selvfølgelig stor forskjell på bildekvaliteten, men det merkes enda bedre på en stor TV.

Mindre og kraftigere

Viasats nye 4K UHD-boks er mindre og kraftigere enn sine forgjengere. Den har innebygd Wi-Fi og en ekstern PVR-opptaker i samme design som elegant plasseres under dekoderen. UHD-boksen gir deg tilgang til kanalarkiv, Viaplay og filmleie. Brukergrensesnittet er også bedre og mer intuitivt enn tidligere.

Med lynraskt internett fra HomeNet og TV-tjenester over fiberen fra Viasat ligger alt til rette for ultimate TV-opplevelser.

HomeNet-kunde?

Har du fiber fra HomeNet og ønsker tv fra Viasat?

Ring: 21 95 28 28

Ikke kunde?

Ønsker du fiber fra HomeNet og fremtidens tv fra Viasat?

Ring: 07900

Underholdning hvor det passer deg best

TV anno 2017 må kunne ses andre steder enn i stua, og Viasat tilbyr derfor nett-tjenesten Viaplay til alle med Basispakken. Viaplay byr på en mengde sport, film og serier – topp kvalitetsunderholdning! – på alle dine bærbare enheter.

TV sånn det passer deg

Viasat TV To Go koster ikke noe ekstra. Så lenge du har med deg nettbrettet eller mobilen og har nettilgang, har du nå med deg Viasat over alt. Se programmet ditt på direkten, der du er inntil 48 timer etter at det gikk.

fiber.jpg

Ord & uttrykk

IPTV: forkortelse for Internet Protocol Television, et system hvor man sender og mottar TV over et kvalitetssikret datanett.  Sendingene er 100 % digitale, og IPTV er derfor digital-TV.

UHD: står for Ultra high definition, også kalt Ultra HD, neste generasjons skjermoppløsning etter HD. Minimumskrav på 3840 x 2160 piksler, som forkortes med 4K – altså fire ganger så høy oppløsning som vanlig HD. Betegnelsene UHD og 4K blir ofte brukt om hverandre, men også 8K inngår i UHD-betegnelsen.