Logout

Christopher Walken

Image
Christopher Walken

Hans elektriske nærvær og særpregede skuespillerstil har gjort ham til en legende. Se Christopher Walken i Seven Psychopaths, og les mer om hans skjulte talenter her.

Portrett på Viasat Film

Christopher Walken

Vi er kanskje mest vant til å se ham som mentalt ustabil gangster, men skuespilleren Christopher Walken kan mye mer enn som så. Visste du for eksempel at han er en svært dyktig danser? Nå er han aktuell på Viasat Film i komedien Seven Psychopaths, der han har selskap av et imponerende ensemble.

Vi kan like godt konstatere først som sist at Christopher Walken har vært med i et fantastisk antall filmer. Over 100 stykker har det blitt opp gjennom årene. Og til tross for at vi sjelden ser ham i hovedrollene, spiller han som oftest en av de mest minneverdige rollefigurene. Han startet filmkarrieren i 1969, og det store gjennombruddet kom i 1977 da han spilte Diane Keatons bror, som med sin usunne fascinasjon for døden skremmer vannet av Woody Allen i sistnevntes braksuksess Annie Hall.

Allerede året etter spilte han rollen som Nick i Hjortejegeren, en innsats som ble belønnet med en Oscar for beste mannlige birolle. Helt siden den gangen har det vært vanskelig for kinopublikummet å unngå hans lavmælte intensitet og eksplosive utbrudd i uberegnelige, men minneverdige roller.

Han videreforedlet da også den uberegnelige, psykopatiske og voldelige rollefiguren ytterligere. Da tenker vi ikke minst på den blonde Bond-skurken i Med døden i sikte, gangsterbossene i filmer som King of New York og True Romance og andre minneverdige skurker som Max Shreck i Batman vender tilbake og den hodeløse rytteren i Sleepy Hollow.

Det er kanskje derfor vi blir så fascinert de gangene har bryter løs fra dette bildet og viser oss en helt annen side. For komisk timing, det har han til de grader! Det har da også blitt flere og flere komedier med årene. Deriblant flere der han driver gjøn med bildet av seg selv som en mildt sagt humørløs sosiopat med eksentriske manerer.

– Men dansen, da? Jo, han lærte seg tidlig å danse. Allerede før han hadde bestemt seg for å bli skuespiller, utdannet han seg til danser ved Washington Dance Studio. Han viste fram danseferdighetene sine allerede i 1981, i musikalen Pennies from Heaven, men han har ellers ikke fått vist seg skikkelig fram på gulvet før han medvirket i den nye og smått legendariske musikkvideoen til Fatboy Slims Weapon of Choice.

Om han danser i Seven Psychopaths, gjenstår å se, men han gjør i alle fall en av sine svært originale rollefigurer.

Bestill filmpakken

Bestill parabol, digital-TV og kanalpakker

Med Viasats filmpakke får du 6 kanaler fullspekket med alt fra premierefilmer til klassikere!
 

Facebook

Følg oss i sosiale medier

Ferske filmtips, konkurranser og annet for deg som liker film - treff oss på Facebook!

Viasats filmekspert Ingeborg Heldal tipser om film på TV og kino. Her kan du lese om hva som skjer innen film, nyheter og sladder.