Logout

Eva Mendes – mot en usminket framtid

Image
Eva Mendes The Place Beyond the Pines

Akkurat nå er Eva Mendes aktuell i den kritikerroste filmen The Place Beyond the Pines på Viasat Film. En rolle som definitivt fører henne ett steg nærmere hennes store drøm.

Portrett på Viasat Film

Eva Mendes – mot en usminket framtid

Ikke nok med at hun er en oppsiktsvekkende vakker skuespiller, hun er også modell og kjent som ansikt utad for så vel Revlon som Calvin Klein. Men Eva Mendes er lei av å bare representere glamour og skjønnhet på film. Nå satser hun alt på skuespilleryrket, og hennes siste film, The Place Beyond the Pines, er et tydelig steg i den retningen.

Eva Mendes ble født i Miami for 39 år siden og vokste opp i Los Angeles. Men skuespilleryrket var ikke noe selvfølgelig valg for henne. Som ung drømte Mendes om å bli nonne, noe som er heller fjernt fra det sexsymbolet hun etter hvert skulle bli. Da hun gikk på college, begynte modelloppdragene å strømme inn, og drømmen om en skuespillerkarriere ble etter hvert så sterk at hun hoppet av markedsføringsstudiene.

Sin første filmrolle fikk hun som 24-åring i skrekkfilmen Children of the Corn V: Fields of terror, en film som gikk rett på video, og en rolle hun i dag helst vil glemme. Det var da hun så seg selv i denne filmen at hun fant ut at det var på tide med dramatimer. Og kanskje er det timene som til slutt gav resultater. Etter å ha vært med i en håndfull B-filmer, slo hun i alle fall endelig gjennom med filmen Training Day i 2001.

Etter en hederlig innsats i denne filmen, pekte alle piler oppover for karrieren hennes, og hun gikk videre til å gjøre minneverdige roller i filmer som 2 Fast 2 Furious, Stuck on you, Hitch, Ghost Rider og We Own the Night. Hun ble fremhevet for sin skjønnhet og sammenlignet med legender som Sophia Loren. Men etter å ha gjort ferdig filmen The Spirit regissert av Frank Miller i 2008, innså hun at hun ville gjøre noe helt annet.

Filmene som hun selv var glad i, og regissørene som hun beundret privat, beveget seg i andre landskap enn karrieren hennes hadde ført henne. Derfor har Eva Mendes begynt å velge filmer ut fra drømmen om én dag å få jobbe med noen av drømmeregissørene sine, som Pedro Almodovar, David Lynch og Mike Leigh. Hun kan allerede stryke Werner Herzog fra listen etter at hun var med i Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans, som kom i 2009.

Nå går hun videre, og vi regner med å få se henne i tøffere og mer krevende roller framover – akkurat som i The Place Beyond the Pines, som hun fikk svært gode kritikker for.

Se The Place Beyond the Pines på Viasat Film. Les mer og sjekk sendetider her.

Bestill filmpakken

Bestill parabol, digital-TV og kanalpakker

Med Viasats filmpakke får du 6 kanaler fullspekket med alt fra premierefilmer til klassikere!
 

Facebook

Følg oss i sosiale medier

Ferske filmtips, konkurranser og annet for deg som liker film - treff oss på Facebook!

Viasats filmekspert Ingeborg Heldal tipser om film på TV og kino. Her kan du lese om hva som skjer innen film, nyheter og sladder.