Logout

Mark Wahlberg

Image
Ted

Fra fengselsfugl til Oscar-nominert. Mark Wahlberg har allerede rukket å leve flere liv i showbusiness. Nå er han aktuell på Viasat Film i komedien Ted.

Portrett på Viasat Film

Mark Wahlberg – Ted

Mark Wahlberg har ikke bare portrettert mange forskjellige rollefigurer på kinolerretet, han har også levd mange forskjellige liv selv. I løpet av de siste 20 årene har vi sett ham som undertøysmodell, rapper og bråkmaker. Men etter at han litt uventet ble skuespiller med filmen Boogie Nights i 1997 og gjorde all skepsis til skamme, har han sakte, men sikkert jobbet seg oppover i Hollywood-hierarkiet. Men vi begynner med begynnelsen ...

Mark Wahlberg ble født i Boston den 5. juni 1971 som den yngste av ni søsken. Selv om den unge Mark interesserte seg for mange ting, var ikke skolen én av dem. Etter at han droppet ut av high school, så det mørkt ut for den unge Wahlberg. Problemer med både narkotika og kriminalitet førte ham til slutt i fengsel etter at han ble dømt for grov legemsbeskadigelse.

Fengselsoppholdet ble et vendepunkt for Wahlberg. Med god hjelp fra den lokale presten (Mark er praktiserende katolikk) klarte han å snu ryggen til det kriminelle livet. Men det var ikke skuespilleryrket han vendte seg mot – det var musikken.

Som lillebror til ungpikeidolet Donnie Wahlberg hadde Mark selv hatt en plass i det ekstremt populære boybandet New Kids on the Block, men sluttet da han var 13 år gammel. I stedet startet han hiphop-gruppen Marky Mark and the Funky Bunch og ga i 1991 ut singelen Good Vibrations, som ble en kjempehit.

Men den musikalske suksessen skulle ikke vare, og andrealbumet floppet fullstendig. Men da hadde den muskuløse kroppen hans allerede vakt interesse i moteverdenen, og Mark ble fort en mye omtalt frontfigur for Calvin Kleins undertøy.

Men Wahlberg ville mer. Etter et par mindre roller i filmer som Bill Rago og The Basketball Diaries klarte han litt etter litt å overbevise publikum om at den opprørske rapperen Marky Mark faktisk var i ferd med å forvandle seg til den seriøse skuespilleren Mark Wahlberg. Og etter rollen som pornostjernen Dirk Diggler i Paul Thomas Andersons kritikerroste film Boogie Nights hadde han overbevist de fleste.

I dag har Mark Wahlberg ikke bare spilt mange filmroller og blitt hedret med en Oscar-nominasjon i kategorien beste mannlige birolle for filmen The Departed, han er også en vellykket produsent med TV-serier som Boardwalk Empire, Entourage og In Treatment på merittlisten. Dessuten er han kjent som en skuespiller som har lett for å veksle mellom ulike sjangere. Fra tungt drama til fartsfylt action og lettbent komedie. Akkurat nå kan vi se ham i den sprø komedien Ted om en mann som ikke klarer å bryte med sin beste venn fra barndommen – teddybjørnen Ted.

Ted vises på Viasat Film og Viasat Film Action. Se sendetidene her.

Bestill filmpakken

Bestill parabol, digital-TV og kanalpakker

Med Viasats filmpakke får du 6 kanaler fullspekket med alt fra premierefilmer til klassikere!
 

Facebook

Følg oss i sosiale medier

Ferske filmtips, konkurranser og annet for deg som liker film - treff oss på Facebook!

Viasats filmekspert Ingeborg Heldal tipser om film på TV og kino. Her kan du lese om hva som skjer innen film, nyheter og sladder.