Logout

Naomi Watts’ lange vei mot suksess

Image
Naomi Watts

Naomi Watts er både en stor stjerne og en respektert skuespiller. Se henne i The Impossible på Viasat Film.

Portrett på Viasat Film

Naomi Watts’ lange vei mot suksess

Naomi Watts er ingen lettvekter i filmbransjen. Med sine modige rollevalg har hun skapt seg et navn som en av de mest interessante og begavede skuespillerne i sin generasjon. Nå er hun aktuell på Viasat Film i dramaet The Impossible, der hun spiller mot Ewan McGregor. Men veien til suksess har vært alt annet enn enkel.

Naomi Watts ble født i England i 1968. Allerede fra starten av bød livet henne på motgang. Da hun bare var fire år gammel, skilte foreldrene hennes seg, og hun og broren levde et omflakkende liv sammen med moren. Få år senere døde Watts’ far av en overdose heroin. Naomi Watts har i intervjuer sagt at til tross for at hun opplevde mye trist, var barndommen hennes også full av kjærlighet.

Da hun var 14 år gammel, flyttet familien nok en gang, denne gangen til Australia med morens nye mann. Det var her Naomi endelig fikk viljen sin og fikk lov til å ta timer i skuespill. Deretter skulle det blir mange år med hardt arbeid. Men etter mengder av auditions som bare gav en og annen liten rolle, begynte Watts å se seg om etter et annet yrke.

Skjebnen ville det imidlertid annerledes. Eller rettere sagt, bestevenninnen hennes ville det annerledes. I flere år hadde Watts kjempet for å slå gjennom som skuespiller side om side med en god venninne. En venninne ved navn Nicole Kidman. Kidman hadde på denne tiden slått gjennom internasjonalt etter innsatsen i Terror ombord og var på vei mot USA, Days of Thunder og Tom Cruise. Hun overtaler Watts til å bli med til Los Angeles og satse på en karriere der. Og gjennom de neste ti årene står Kidman ved Watts’ side.

For mens Kidmans karriere skyter fart, blir det tøft for Watts. Hun prøvespiller og får nei, blir vraket og når aldri helt opp. Med lite annet enn småroller i mindre suksessrike filmer i bagasjen får hun endelig sjansen til å vise hva hun er god, for når regissør David Lynch plutselig får øynene opp for henne og engasjerer henne til en av hovedrollene i den mye omtalte Mulholland Drive. 15 år etter at karrieren hennes begynte, kommer gjennombruddet.

Plutselig snur alt. Bare ett år senere er hun med i skrekkfilmen The Ring, og med ett er Naomi Watts’ navn på alles lepper. Takket være evnen til å veksle mellom store Hollywood-filmer og skuespillermessige utfordringer som 21 gram og Funny Games har hun klart å bli både en stor stjerne og en respektert skuespiller.

Nå kan du se henne i dramaet The Impossible på Viasat Film.

Bestill filmpakken

Bestill parabol, digital-TV og kanalpakker

Med Viasats filmpakke får du 6 kanaler fullspekket med alt fra premierefilmer til klassikere!
 

Facebook

Følg oss i sosiale medier

Ferske filmtips, konkurranser og annet for deg som liker film - treff oss på Facebook!

Viasats filmekspert Ingeborg Heldal tipser om film på TV og kino. Her kan du lese om hva som skjer innen film, nyheter og sladder.