Logout

Modern Responsability – for å sikre etikk og bærekraft

Image
Modern Responsebility – samfunnsansvar for etikk og bærekraft

Hvis man vil at ting skal endre seg, må man gjøre noe! I Viasat vil vi være med og påvirke – både fordi vi kan, og fordi det føles riktig. Her kan du lese om hvordan vi prøver å bidra til en litt bedre verden.

Viasat er en av Norges største formidlere av TV-underholdning, og vi strekker oss alltid langt for å tilby underholdningen på kundens vilkår. Samtidig er vi opptatt av god forretningsskikk, og at vi opptrer ansvarlig overfor våre kunder, samarbeidspartnere, medarbeidere og samfunnet rundt oss. For å sikre et sosialt og etisk ansvarlig tilnærming bruker Viasat CSR-platformen Modern Responsibility.

  • Den viktigste delen av ansvaret for oss ligger i å følge alle lover og regler. Våre TV-kanaler tilbyr sport, grundige og opplysende dokumentarer, familieunderholdning og storfilmer. Noen programmer kan være upassende for våre yngre seere. For å beskytte mindreårige opplyser vi om nivået av vold og seksuelt innhold i våre programmer. I tillegg sender vi programmerer slik at filmer og serier som kan være kan være uegnet for barn sendes etter klokken 21.00. Vi gir også foreldre mulighet til selv å velge bort voksent materiale eller beskytte sine barn med en pin-kode for å begrense tilgangen.
  • Vi er opptatt av å ta vare på miljøet og har blant annet underskrevet bransjens egen avtale for å gjøre TV-mottakerne våre mer energieffektive.
  • I samarbeid med Nobels Fredssenter arrangerer vi hver høst fotballcupen MTG United For Peace, der barn fra hele verden samles for å spille fotball og lære om fred.
  • I tråd med MTGs visjon om å opptre som et sosialt ansvarlig mediekonsern samarbeider blant annet MTG-selskapene Viasat, TV3 og P4 med Redd Barna om Rødnesedagen. Rødnesedagen er en TV- og radiodrevet kampanje og innsamlingsaksjon der man med glimt i øyet setter barns rettigheter i fokus.
  • Viasat støtter i tillegg WWFs klimakampanje Earth Hour og bidrar med sponsormidler til Kreftforeningen gjennom P4s Vinterlyd.