Logout

PERSONVERNERKLÆRING

Vi tar dine opplysninger på alvor!

Viasat AS er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger, og er forpliktet til å beskytte og respektere ditt privatliv og din personlige integritet når du bruker Viasats tjenester, besøker vår nettside eller bruker våre applikasjoner (våre Tjenester). Denne personvernerklæringen vil hjelpe deg med å forstå hvilke personopplysninger vi behandler, hvorfor de samles inn og behandles og hvordan vi bruker dem. Den vil også forklare hvordan du kan utøve rettighetene du har når du betror oss med dine personopplysninger. Vi ber deg om å ta deg tid til å lese denne personvernerklæringen grundig. Dersom du har spørsmål er du velkommen til å kontakte oss ved hjelp av kontaktopplysningene nederst i denne personvernerklæringen.

Vær oppmerksom på at våre Tjenester kan inneholde lenker til og fra nettsider som drives av våre nettverkspartnere, annonsører og konsernselskaper. Dersom du følger en lenke til slike nettsider eller bruker tjenester som tilbys av tredjeparter ber vi deg være oppmerksom på at disse kan ha sine egne personvernreglementer og at vi ikke påtar oss noe ansvar for deres behandling av dine opplysninger. Du bør derfor gjøre deg kjent med deres personvernreglement før du gir dem dine personopplysninger.

MINDREÅRIGE

Beskyttelse av barns trygghet og privatliv på nett er svært viktig for oss, og vi driver ikke bevisst markedsføring rettet mot eller innhenting av personopplysninger fra barn under 13 år uten at det foreligger dokumenterbart samtykke fra barnets foresatte.

HVILKE PERSONOPPLYSNINGER SAMLER VI INN OM DEG?

Når du åpner, kobler deg til, melder deg på, deltar i, registrerer konto på, foretar enkeltkjøp i eller på annen måte bruker våre Tjenester kan vi samle inn personopplysninger om deg. Hvilke personopplysninger vi samler inn avhenger av omstendighetene og av hvilke Tjenester du bruker, men kan omfatte følgende:

Personopplysninger du aktivt oppgir til oss
  • Navn, e-postadresse, telefonnummer og postadresse
  • Kjønn (vanligvis valgfritt)
  • Fødselsdato og personnummer (i kredittsjekk ved opprettelse av abonnement)
  • Betalingsinformasjon
  • Bruker-ID, passord, hemmelige spørsmål og svar
  • Informasjon vi ber om når du melder fra om problemer med våre Tjenester
  • Din adresse for korrespondanse dersom du kontakter oss
  • Brukerinformasjon som du velger å oppgi for undersøkelsesformål (vurderinger, anmeldelser, svar på spørreundersøkelser og lignende)
  • Andre typer informasjon du oppgir når du registrerer deg for bruk av våre Tjenester, kobler deg til våre Tjenester eller sender andre former for forespørsler til oss
Brukergenererte personopplysninger
  • Typen programmer du ser på
  • Hvordan du bruker tv-tjenestene, for eksempel bruk av spoling framover eller bakover i programmer
  • Om du lagrer programmer for å se dem senere
  • Dine kjøpsvaner, for eksempel om du responderer på reklame eller tilbud
  • Enhets- og programvareinformasjon slik som din unike ID, operativsystem, type nettleser, tilkoblingshastighet og internettilbyder
  • Detaljer om dine besøk på våre Tjenester, inkludert men ikke begrenset til datatrafikk og andre kommunikasjonsdata og hvilke produkter og tjenester du har tilgang til
  • Opptak av samtaler med kundeservice og salgsteam der du har samtykket til dette
  • Chatlogger og samtalestatistikk
Personopplysninger mottatt fra tredjeparter

Vi kan utfylle opplysningene vi samler inn fra deg med opplysninger vi mottar fra tredjeparter, og informasjon vi mottar gjennom din bruk av nettsider, produkter og tjenester som tilbys av andre selskaper i vårt konsern, Modern Times Group MTG AB (”MTG”). Dette kan for eksempel inkludere opplysninger vi mottar fra innholdsleverandører om din bruk av våre Tjenester som gjør at vi kan tilpasse din brukeropplevelse og anbefale innhold vi tror du vil like. Det kan også inkludere informasjon fra tredjeparter som samler inn kundeinformasjon slik som demografiske data (herunder fødselsdato, kjønn, husstand og inntekt) og interesserelaterte opplysninger. VI kan kombinere slike opplysninger med dine personopplysninger for å gjøre det enklere for oss å forutsi dine preferanser, for å gi deg mer relevant markedsføring og for å hjelpe oss til å gjøre bedre kundeanalyser for forretningsutviklingsformål. Endelig kan vi motta kredittinformasjon om deg fra eksterne kredittvurderingsfirmaer for å hjelpe oss med kundeverifisering og kredittrelaterte beslutninger.

HVA ER COOKIES?

Cookies (informasjonskapsler) er små tekstfiler som sendes fra en nettside til en nettleser og som lagres på din enhet slik at at nettsiden kan gjenkjenne din enhet. Det er to typer av cookies; permanente og midlertidige (session) cookies. Permanente cookies lagres som en fil på din datamaskin eller mobile enhet over et lengre tidsrom. Midlertidige cookies lagres på din datamaskin når du besøker viasat.no, men slettes idet du lukker siden eller applikasjonen.

Med unntak av cookies som er nødvendige for at Viasat.no skal fungere som det skal på din enhet lagrer vi ikke cookies på din enhet uten ditt samtykke. Dersom du ikke ønsker å akseptere cookies kan du endre sikkerhetsinnstillingene i din(e) nettleser(e); se informasjon om dette under 'Hvordan velge bort eller slette cookies?'.

VI OG VÅRE LEVERANDØRER KAN BRUKE FØLGENDE TYPER AV COOKIES

Nødvendige cookies: Disse cookies er strengt nødvendige for at vi skal kunne tilby tjenestene på Nettstedet. For eksempel kan vi bruke slike cookies for å autentisere og identifisere våre kunder eller medlemmer når de bruker Nettstedet slik at vi kan gi dem tilgjeng til riktige tjenester. Uten disse cookies ville vi ikek vært i stand til å kjenne deg igjen og du ville ikke kunne få tilgneng til våre tjenester. Slike cookeis hjelper oss også med å håndveve våre brukervilkår og å bevare tjenestenes sikkerhet.

Vi bruker følgende nødvendige cookies på Nettsiden

Drupal, the CMS which the Viasat website is built on. Used to offer basic functionality and to improve the web experience, such as keeping you logged in and remembering your cart details.
Cookies accepted (permanent) – brukes for å bekrefte at du har fått informasjon om bruk av cookies;

Prestasjonscookies og funksjonscookies: Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men gjør det mulig for oss å gjøre din opplevelse av Nettstedet mer personlig. For eksempel lar de oss huske dine innstillinger og gjøre at du ikke trenger å oppgi samme informasjon flere ganger. Vi bruker også disse cookies for å samle inn informasjon (f.eks om populære sider, seermønstre og klikkfrekvens) om våre brukeres bruk av våre tjenester slik at vi kan forbedre tjenesten og gjøre markedsundersøkelser. Om du velger å slette disse cookies vil tjenesten ha begrenset funksjonalitet.

Vi bruker følgende Prestasjonscookies og funksjonscookies cookies på Nettsiden

Easy Research - Used to serve surveys to visitors and remembering who has taken part of each survey.
Humany - The platform used for the customer service helpcenter. It remembers users and history to personalize the experience.
EPG - A system which the tv-guides are based on. Remembers your settings for a customized experience.
LG - Provides users with callback functionality, collects information about the callback and remembers who has already asked for a callback.
Google Tag Manager - We use this platform to handle scripts and tags on the website.
InterQuest - Used to serve surveys to visitors and remembering who has taken part of each survey.
LiveChat -Platform used to serve chat to visitors, remembers user details between chat sessions.

Reklamecookies: Disse cookies bruker informasjon om din bruk av Nettstedet og andre nettsider, f.eks. nettsider du besøker eller din respons på reklame, for å vise annonser som er mer tilpasset til deg, både på Nettstedet og andres nettsider. Denne typen annonser kalles ”interessebaserte annonser”. Mange av disse cookies tilhører våre tjenesteleverandører. Se under for mer informasjon om tredjeparts anonsører.

Vi bruker følgende Reklamecookies cookies på Nettsiden

Facebook - A platform used for advertising. Collects anonymous information used to pair ads to users and for campaign details.
Google Adwords - A platform used for advertising. Collects anonymous information used to pair ads to users and for campaign details.
DoubleClick - A platform used for advertising. Collects anonymous information used to pair ads to users and for campaign details.

HVORDAN BRUKER VI COOKIES?

Vi bruker informasjon fra cookies til å forbedre brukervennligheten til Nettstedet og for å tilby deg tilpassede anbefalinger. Vi kan også bruke et antall autoriserte tredjeparter som legger inn cookies på Nettstedet på våre vegne for å kunne levere tjenestene som de tilbyr (tredjeparts cookies).

Vi kan bruke midlertidige cookies for å gjøre det mulig for deg å navigere mellom ulike deler av Viasat.no uten å måtte oppgi informasjon på nytt.
Vi kan bruke permanente cookies på en rekke måter, blant annet:

For å gjøre det mulig å medbringe informasjon mellom ulike deler av Viasat.no uten å måtte oppgi informasjon på nytt og å bevege deg mellom Viasat.no og andre utvalgte Nettsider som eies av MTG-konsernet (såkalt «single sign-on»);

  • For å hjelpe oss å gjenkjenne deg når du kommer tilbake til Nettstedet for å bruke våre tjenester
  • For å gi deg tilgang til lagret informasjon
  • For å gjøre oss i stand til å anbefale innhold (som f.eks. TV, film eller sportsprogrammer) som passer med dine interesser
  • For å sikre at du ikke blir bedt om å fylle ut samme spørreskjema flere ganger.

Vi (og våre autoriserte tredjeparter) vil også kunne bruke ikke-personlig informasjon fra både permanente og midlertidige cookies i statistisk øyemed som følger:

  • for å avgjøre hvilke deler av Nettstedet som er mest populære
  • for å overvåke bruken av Nettstedet og våre tjenester (hyppighet og tid)
  • for å gi anonym informasjon til tredjeparter slik at annonseringen blir mer tilpasset deg
  • for å spore hvor vellykket et produkt er
  • for å få kunnskap om hvor ofte du og andre brukere besøker Nettstedet og kjøper produkter
  • for å gjennomføre undersøkelser for å forbedre din interaksjon med oss og med Nettstedet.
TREDJEPARTSCOOKIES

Vi bruker også et antall tredjeparts cookies som en del av vår tjeneste. Disse cookies kontrolleres av de tilhørende nettsidene, og ikke av oss. Nedenfor har vi listet de tredjepartscookies som vi benytter. Enkelte av disse cookies kan blokkeres eller slettes i nettleserinstillingene, mens andre kun kan blokkeres fra deres respektive nettsider i henhold til de instruksjoner som angis der.

Vi bruker følgende tredjepartscookies på Viasat.no

  • Google Analytics – brukes som analyseverktøy. For mer informasjon se: https://www.google.com/analytics/, og se https://tools.google.com/dlpage/gaoptout for hvordan man blokkerer
  • Google Optimize – oppretter ulike versjoner av nettsiden for å se hvilken som presterer best. For mer info, se https://www.google.com/analytics/optimize/
  • Hotjar – et verktøy som viser hvor brukerne klikker på nettsiden, og som brukes for å håndtere spørreskjemaer. For mer informasjon, se https//www.hotjar.com

Tredjeparts annonsører: Vi kan bruke anonsører, tredjeparts annonsenettverk og/eller andre leverandører av annonsetjenester til å levere reklame på Nettstedet. Vær oppmerksom på at slike annonseleverandører kan samle inn informasjon om dine besøk på Nettstedet og andre nettsider for å gjøre det mulig for annonseleverandørene å markedsføre produkter eller tjenester til deg og til å holde oversikt over hva slags reklame som er sendt til din nettleser og hvilke nettsider du besøkte da den aktuelle reklamen ble levert. Klikk her dersom du ønsker mer informasjon om tredjeparts annonsører. Merk at innsamling og bruk av informasjon av tredjeparts annonsører ikke er dekket av denne cookie policy.

Våre tre tredjeparts annonsører bruker følgende cookies på Viasat.no

  • Facebook - A platform used for advertising. Collects anonymous information used to pair ads to users and for campaign details.
  • Google Adwords - A platform used for advertising. Collects anonymous information used to pair ads to users and for campaign details.
  • DoubleClick - A platform used for advertising. Collects anonymous information used to pair ads to users and for campaign details.
HVORDAN VELGE BORT ELLER SLETTE COOKIES?

Det er opp til deg om du vil motta cookies eller ikke. Hvis du vil vite når din datamaskin mottar en cookie, kan du innstille din nettleser til å varsle deg om det. På den måten har du mulighet til å velge å avslå eller akseptere alle cookies. Din datamaskin kan også innstilles til å nekte alle cookies. Besøk click here.  om du vil vite mer om dette. Vennligst merk at endringer i nettleserensom gjør at cookies-funksjonen er avslått vil gjøre at deler av vår nettside, herunder innlogging og avspilling av innhold, ikke fungerer. Det er mulig å hindre at din nettleseraktivitet på nettsider registreres av analysecookies.

ENDRINGER I VÅR COOKIE POLICY

Enhver endring vi i fremtiden gjør i vår Cookie Policy vil bli lagt inn på denne siden. Når det er hensiktsmessig kan du også bli informert om endringer via e-post. Alle endringer trer i kraft umiddelbart med mindre annet er angitt.

HVORFOR SAMLER VI INN DINE PERSONOPPLYSNINGER?

Vi behandler dine personopplysninger for følgende formål:

A) Av hensyn til vårt avtaleforhold

For å tilby våre Tjenester til deg, inkludert for å oppfylle dine forespørsler, forbedre din opplevelse av våre Tjenester og for å administrere vårt avtaleforhold til deg
For å sikre at innholdet fra våre Tjenester overføres til deg og dine enheter på mest mulig effektiv måte
For å tilpasse din opplevelse av Tjenesten til din bruk, f.eks. gjennom å anbefale innhold som kan være av interesse for deg
For å håndtere betaling for din konto
For å gi deg bestillings- og fakturainformasjon
For å kommunisere med deg vedrørende dine abonnementer, din konto eller dine kjøp i vår Tjenester
For å sende deg mobile pushvarsler om innhold du abonnerer på
For å varsle deg om endringer i våre Tjenester
For å gjennomføre brukerundersøkelser med sikte på å forbedre din opplevelse av våre Tjenester
For å gi deg tilbud, nyheter, informasjon, produkter eller tjenester som du har bedt om
For å gjennomføre analyser på aggregert nivå for å forbedre våre produkter og tjenester

B) For våre berettigede formål

For å dele dine opplysninger med andre selskaper i MTG-konsernet der dette er nødvendig for administrative formål eller for å tilby våre Tjenester til deg
For å bruke IP-adresser, enhetsidentifikatorer eller annen informasjon som er nødvendig for å sperre for ødeleggende bruk av Tjenester, for å beskytte våre Tjenester eller for å håndheve våre brukervilkår
For å fremskaffe informasjon i forbindelse med fusjoner og oppkjøpsprosesser, eller for formål som gjelder forretningsdrift eller strategisk ledelse
For å kunne gi deg tilbud, nyheter, produkter eller tjenester som vi tror kan være av interesse for deg og for å skreddersy reklame slik at den svarer til dine sannsynlige interesser
For analyse- og statistikkformål
For å skape en mer relevant og personlig kundedialog ved hjelp av segmentering av kundebasen. Herunder hvilke produkter våre kunder benytter og i hvilken grad kunden er aktiv. På denne måten gjør vi kundedialogen mer relevant og personlig
For å fastslå, håndheve eller forsvare oss mot rettslige krav
For å sende deg vårt nyhetsbrev med tilbud, nyheter eller informasjon som gjelder våre Tjenester. Merk at du når som helst kan slutte å motta nyhetsbrevet ved enten å endre kontoinnstillinger eller klikke på lenken i nyhetsbrevet.

C) For markedsføringsformål

For å sende deg nyhetsbrev som kan inneholde tilbud, nyheter eller informasjon som gjelder andre produkter eller tjenester fra MTG-konsernet eller tredjeparter som vi tror kan være av interesse for deg.

C) For lovpålagte formål

Vi kan også behandle dine personopplysninger dersom og i den utstrekning dette er nødvendig for å oppfylle forpliktelser etter lov eller forskrift eller for å etterleve pålegg fra kompetent myndighet.

HVA ER DET RETTSLIGE GRUNNLAGET FOR BEHANDLINGEN AV DINE PERSONOPPLYSNINGER?

Behandlingen av personopplysninger for de formål som er beskrevet under:

  • A) er nødvendig for inngåelsen og vår oppfyllelse av våre forpliktelser etter vår avtale med deg
  • B) er nødvendig for å nå vår berettigede interesse i å utvikle, administrere, beskytte og markedsføre våre Tjenester, samt fra et forretnings- og strategisk ledelsesperspektiv
  • C) vil kunne finne sted dersom vi har fått ditt samtykke til behandlingen
  • D) er nødvendig for å oppfylle våre regulatoriske forpliktelser

HVEM KAN VI DELE DINE PERSONOPPLYSNINGER MED?

Overføringer innenfor samme konsern

Vi kan utlevere dine personopplysninger til andre selskaper i MTG-konsernet der dette er nødvendig for administrative formål eller for å levere våre Tjenester til deg. Vi kan også dele dine personopplysninger med selskaper i MTG-konsernet for interessebasert markedsføring. MTG-selskaper som får tilgang til dine personopplysninger vil behandle dem på måter som overensstemmer med denne Personvernerklæringen.

Partnere og annonsører

Vi kan dele dine personopplysninger med våre partnere og annonsører, men bare der du har bedt om det eller samtykket til at vi gjør det.

Vi kan også benytte aggregert informasjon til å overvåke bruk av våre Tjenester for å hjelpe oss med å forbedre og utvikle Tjenestene, og vi kan dele slik aggregert informasjon med tredjeparter som for eksempel innholdspartnere og annonsører. Slik aggregert informasjon inneholder ikke personopplysninger og kan ikke knyttes til deg.

Tredjeparter for sikkerhetsformål og andre berettigede formål

Vi kan også dele dine personopplysninger med tredjeparter dersom vi har rimelig grunn til å tro at dette er nødvendig:

  • for å etterleve gyldige rettslige forpliktelser som for eksempel rettslige kjennelser og myndighetsbeslutninger eller som hjemlet i lov;
  • for å beskytte vår eiendom, våre rettigheter eller våre kunder og ansattes sikkerhet;
  • for å beskytte mot uautorisert, skadelig, støtende, uredelig eller ulovlig bruk av eller abonnement på våre Tjenester og for å beskytte våre nettverk, Tjenester, enheter og brukere fra slik bruk;
  • for å fremme eller forsvare oss mot klager eller rettslige krav i rettsprosesser, administrative prosesser eller lignende;
  • for å vurdere kredittrisiko, for rapporteringsformål eller for å få betaling for våre Tjenester;
  • som ledd i fusjons- og oppkjøpsprosesser såfremt den aktuelle selger eller kjøper forplikter seg til å behandle dine personopplysninger på en måte som er forenlig med vår Personvernerklæring;
  • til eksterne revisorer og myndigheter.
Leverandører eller andre tredjeparter

Vi kan bruke tredjepartsleverandører til å utføre tjenester som infrastruktur- eller IT-tjenester (inkludert men ikke begrenset til datalagring), behandle kreditt- og debetkorttransaksjoner, samle inn gjeldsanalyse samt forbedre data, behandle kundeforespørsler og utføre andre former for statistisk analyse. Slike tredjeparter kan få tilgang til dine personopplysninger i sin utførelse av tjenestene, men vil kun ha tillatelse til å behandle dem på våre vegne og i samsvar med våre instruksjoner.

TILGANG TIL ANDRE MTG-NETTSTEDER OG -TJENESTER

For å få tilgang til enkelte av våre Tjenester vil du bli bedt om å logge inn med e-postadresse og passord. Når du kobler deg til en tilkoblet tjeneste som er del av MTG-felleskapet kan du i enkelte tilfeller også få tilgang til andre nettsteder innenfor felleskapet. For å kunne benytte deg av de enkelte nettsidene eller tjenestene må du likevel akseptere disses generelle vilkår, personvernerklæring og Cookie Policy, som kan være annerledes enn de som er oppgitt her. Ditt brukernavn og passord for Tjenesten brukes for å bekrefte at du er bruker av en av våre nettsider, og vil bli brukt til å verifisere din identitet hver gang du logger inn på en av tjenestene. Denne informasjonen kommer ikke til å deles utenfor MTG-konsernet annet enn i de tilfeller som er beskrevet i avsnittet ”Hvem kan vi dele dine personopplysninger med”.

HVOR BEHANDLER VI DINE PERSONOPPLYSNINGER?

Personopplysningene vi innhenter fra deg vil kunne bli overført og lagret på et sted utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS), inkludert destinasjoner som ikke er gjenstand for beslutning fra Europakommisjonen om tilstrekkelig beskyttelsesnivå for personopplysninger. Opplysningene kan bli delt med andre selskaper i MTG-konsernet eller behandlet av personale som arbeider for oss eller en av våre underleverandører etablert utenfor EØS. Slikt personale kan for eksempel være involvert i å oppfylle din bestilling, betalingsformidling eller utførelse av kundeservicerelaterte tjenester. Vi vil gjennomføre alle rimelige og nødvendige tiltak for å sikre at dine personopplysninger blir behandlet sikkert og i tråd med dette Personvernreglement, og har iverksatt passende sikkerhetstiltak for å beskytte dem. Dersom du ønsker ytterligere informasjon om eller kopi av disse tiltakene ber vi deg kontakte oss ved å bruke kontaktinfo nederst i dette personvernreglementet.

HVOR LENGE LAGRER VI DINE PERSONOPPLYSNINGER?

Vi vil ikke lagre dine personopplysninger lenger enn vi anser nødvendig for å oppfylle formålene som er beskrevet over i avsnittet ”Hvorfor behandler vi dine personopplysninger”. Etter dette vil vi slette eller i noen tilfeller anonymisere dine personopplysninger. Vi foretar jevnlige gjennomganger for å avdekke om vi har lagrede personopplysninger som skal slettes. Ettersom vi behandler dine personopplysninger for ulike formål, vil det likevel variere hvor lenge vi lagrer dine opplysninger.

Dersom du er kunde hos oss lagrer vi typisk dine personopplysninger så lenge ditt kundeforhold hos oss består. Når kundeforholdet er avsluttet, eller dersom du benytter deg av din angrerett etter bestilling, vil die opplysninger bli slettet. Vær likevel oppmerksom på at opplysninger vil bli lagret også etter avslutning av kundeforholdet i den grad det er nødvendig for å oppfylle våre kontrakts- eller garantiforpliktelser, avklare spørsmål om disse eller for å oppfylle lovpålagte bokføringsforpliktelser. Vi vil også kunne behandle dine personopplysninger for direkte markedsføring i en periode på opptil 12 måneder etter at ditt kundeforhold er avsluttet, eller lenger dersom du har samtykket til dette.

HVORDAN BESKYTTER VI DINE PERSONOPPLYSNINGER?

Å beskytte dine personopplysninger er viktig for oss. Alle personopplysninger du oppgir til oss lagres på sikre servere, og vi benytter omfattende tiltak for å beskytte mot tap, misbruk, uautorisert tilgang, endring, offentliggjøring eller ødeleggelse av dine personopplysninger. All betalingsformidling krypteres i tråd med gjeldende bransjestandarder.

Selv om vi arbeider hardt for å beskytte dine personopplysninger kan vi ikke garantere at dette vil hindre ethvert uautorisert forsøk på å få tilgang til, bruke eller offentliggjøre opplysningene. Vi har sikkerhets- og hendelsesresponsplaner for å håndtere fysiske eller tekniske hendelser på best mulig måte for å begrense negative virkninger av slike hendelser.

HVORDAN KAN DU FÅ TILGANG TIL DINE PERSONOPPLYSNINGER?

Vi forstår at du fra tid til annen kan ha behov for ytterligere informasjon fra oss vedrørende dine personopplysninger og hvordan disse behandles, eller at du kan ønske å oppdatere eller korrigere opplysningene du har gitt oss. På denne bakgrunn har du blant annet følgende rettigheter:

Rett til å få tilgang til dine personopplysninger

Du har rett til å få informasjon fra oss om hvorvidt vi behandler personopplysninger om deg og, dersom det er tilfellet, å få tilgang til personopplysningene og informasjonen.

Rett til korrigering

Dersom du finner at personopplysninger vi behandler om deg er feil eller unøyaktige har du rett til å kreve at vi korrigerer slike personopplysninger.

Rett til sletting (rett til å bli glemt)

I visse tilfeller, for eksempel der dine personopplysninger har blitt behandlet uten lovlig grunnlag eller der du har trukket tilbake samtykke til behandlingen (der behandling er basert på samtykke), har du rett til å kreve at vi sletter dine personopplysninger.

Rett til begrensning av behandling

I visse tilfeller, for eksempel dersom du bestrider at vi har et berettiget formål ved behandling av dine personopplysninger, har du rett til å protestere av grunner knyttet til din særlige situasjon mot behandling av personopplysninger.

Rett til dataportabilitet

Dersom behandlingen av dine personopplysninger utføres automatisk og er basert på samtykke eller for å oppfylle vårt avtaleforhold, har du rett til å kreve at vi gir deg tilgang til personopplysninger i et maskinlesbart format for overføring til en annen behandlingsansvarlig.

Rett til å klage til tilsynsmyndigheter

Du har rett til å fremme klage vedrørende vår behandling av dine personopplysninger til din kompetente tilsynsmyndighet.

Dersom vår behandling av dine personopplysninger er basert på samtykke har du rett til når som helst å trekke slikt samtykke tilbake. Tilbakekall av samtykke vil likevel ikke påvirke behandlingen vi har foretatt basert på samtykket før det ble tilbakekalt. Tilbakekall av samtykke gjøres ved å kontakte oss, eller ved å oppdatere innstillingene i våre Tjenester der dette er mulig.

Vennligst kontakt oss ved å bruke kontaktinformasjonen under for å utøve rettighetene over. Vi vil gjøre kommersielt rimelige bestrebelser for å svare på din henvendelse innen 30 dager fra vi mottar den. Dersom vi ikke er i stand til å besvare henvendelsen i løpet av 30 dager vil vi gi deg beskjed om dette, om grunnen til forsinkelsen og om når du kan forvente svar på din henvendelse.

Merk også at du når som helst kan endre dine kontaktopplysninger på ”Min Side” dersom du ikke ønsker å motta visse typer informasjon fra oss. Du kan også gjøre dette når som helst ved å kontakte oss på kundeservice@viasat.no.

ENDRINGER I DENNE PERSONVERNERKLÆRINGEN

Denne Personvernerklæringen kan endres fra tid til annen. Du bør derfor forsikre deg om at du jevnlig leser seneste versjonen av Personvernerklæringen. Vi vil publisere enhver endring i Personvernerklæringen her. Dersom endringene er vesentlige vil vi varsle deg tydelig, for eksempel via e-post. Dersom vi endrer Personvernerklæringen på en måte som påvirker hvordan vi bruker dine personopplysninger vil vi gjøre deg oppmerksom på hvilke muligheter du har som konsekvens av endringene. Vi vil også oppbevare tidligere versjoner av Personvernerklæringen i et arkiv slik at du kan gjøre deg kjent med disse.

Vår virksomhet er regulert av lov av 14. april 2000 nr 31 om behandling av personopplysning (personopplysningsloven) og lov av 4. juli 2003 nr 83 om elektronisk kommunikasjon (ekomloven).

KONTAKT OSS

Ansvarlig for persondata i Viasat kan kontaktes på epost security@viasat.no.

Spørsmål, kommentarer og forespørsler vedrørende dette Personvernreglement sendes til: kundeservice@viasat.no.