Logout

UEFA Supercup: Spansk aften i Wales

Image
Uefa Supercup, Real Madrid mot Sevilla direkte på Viasat. Sport på tv. Bestill Viasat parabol

12.08: Real Madrid og Sevilla møtes til dyst i Ole Gunnar Solskjærs lekegrind. UEFA Super Cup avgjøres i år på Cardiff City Stadium.

  • Tirsdag 12. august, kl. 20.40: Real Madrid – Sevilla, DIREKTE på Viasat Fotball og Viaplay.

For fjerde gang møtes to lag fra samme land i UEFA Super Cup, og begge lag vil prøve å ta sin andre tittel. Real Madrid har en seier på tre tidligere forsøk, Sevilla har en på to.

Real Madrids trener Carlo Ancelotti kan tangere rekorden til Pep Guardiola med seier i Cardiff, og stå med tre seire i denne gjeve «turneringen».

 

Mer enn en kamp

Men dette oppgjøret blir noe utover en vanlig kamp om et gjevt trofé. Forrige gang Sevilla stilte i supercupfinalen ble kampen fullstendig overskygget av en tragisk hendelse.

Den unge Sevilla-spilleren Antonio Puerta falt om på banen i serieåpningen mot Getafe i 2007, det var hjertet som sviktet. Han kom seg på bena igjen, men kollapset nok en gang i garderoben.

Etter ytterligere komplikasjoner døde Puerta på sykehuset tre dager senere, bare 22 år gammel.

Puerta hadde Sevilla i DNA-et sitt, og hadde vært i klubben siden han var åtte år gammel. Han gikk gradene i klubben, blant annet sammen med Real Madrid-stopperen Sergio Ramos.

Bare tre dager etter dødsfallet skulle altså klubben ut i det som skulle vært en festkamp, en merkedag i spillernes karrierer. Det siste ble det, men på en helt feil måte.

AC Milan, med Carlo Ancelotti på trenerbenken, var motstander. Alle spillerne på begge lag bar Puertas navn på drakta den kvelden.

En rørende hyllest på en kveld fotball ikke var så viktig, eller kanskje viktigere enn noen gang.

Italienerne vant til slutt kampen 3-1.

 

Europas beste Europa rundt

Den tradisjonsrike kampen (spilles for 39. gang) som på mange måter markerer den virkelige starten av europacupsesongen 2014/2015 ble i mange år avholdt i Monaco.

Faktisk 15 ganger på rad (1998-2012) ble fotballårets første viktige trofé utdelt på Stade Louis II.

Fra 2013 valgte UEFA å ta med denne godbiten av en kamp rundt omkring i Europa, og i fjor fikk Praha og Tsjekkia gleden av å være vertskap for kampen mellom Bayern München og Chelsea.

(For et par uker siden ble Lerkendal kartlagt av UEFAs representanter med tanke på å arrangere oppgjøret i 2016/2017. Avgjørelsen faller i september.)

I Praha ble 2-2 etter ekstraomganger ble til tysk 5-4-seier etter straffesparkkonkurranse, og gullgrossisten Pep Guardiola kapret nok et stort trofé. Og det i sin første viktige kamp som Bayern-sjef.

I år er det altså Vincent Tan, Solskjær, Cardiff og Wales som får stjernestøvet drysset over seg.

«Vår mann» er uløselig tilknyttet til Europas fremste klubbturnering, og blir garantert å finne blant de drøyt 26.000 på tribunen tirsdag 12. august.

 

Kjente trakter

For kampens hovedaktører er nok den geografiske plasseringen av oppgjøret mest spesielt for én mann; Gareth Bale.

Verdens (nest(?)) dyreste fotballspiller er nemlig født i Cardiff. Selv om han aldri iførte seg den da blå drakta til Cardiff City FC, har han spilt ti landskamper, og scoret fire mål, på denne arenaen.

Mannen som sendte Real Madrid opp i en 2-1-ledelse i ekstraomgangene mot Atlético Madrid i UEFA Champions League-finalen er nok hissig på litt nettsus denne gangen også.

Kampen blir spesiell også for tidligere nevnte Sergio Ramos. Født og oppvokst i Sevilla, og med motstanderen i Cardiff som moderklubb, får oppgjøret en tilleggsdimensjon.

Ramos er fortsatt en stor helt i hjembyen, og ble i mai hedret med byens gullmedalje. Han fikk i tillegg en hyllest på Ramón Sánchez Pizjuán (Sevillas hjemmebane) da Spania spilte treningskamp der mot Bolivia i forkant av VM.

 

Paul Thomas Clay
Kommentator

Bestill Viasport

Viasat Sport sender de viktigste idrettsøyeblikkene. Se Champions League, La Liga, Serie A, formel 1, motorsport, Ligue 1, Nascar, LPGA og mye mye mer

• Få 4 rendyrkede sportskanaler
• Din favorittsport live
• Få med alle høydepunktene
 

Direktesendinger

Her finner du alle direktesendinger på Viasats sportskanaler. Se live sport på tv fra champions league, formel 1, la liga, serie a, lpga og mye mer

Her finner du alle direktesendinger på Viasats sportskanaler i dagene fremover.