Feil med kopieringsbeskyttelse

Hva er HDCP?

HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) er en form for digital kopieringsbeskyttelse for å beskytte digitalt lagret lyd- og bildemateriale når det sendes over noen grensesnitt (f.eks. HDMI).

Det betyr at bilde og lyd fra HDMI-utgangen på HD-boksene bare kan vises på TV-er, skjermer og prosjektorer som støtter HDCP-standarden.
Hvis TV-en ikke støtter HDCP eller hvis den digitale kommunikasjonen mellom HD-boks og TV ikke fungerer vil TV-en vise meldingen “Feil med kopieringsbeskyttelse” i stedet for bilde og lyd på kanalene når det er koblet med HDMI.

HDCP er aktivert på alle Viasat sine HD-kanaler untatt NRK 1, 2 og 3.

Løsninger dersom du får feilmeldingen "Feil med kopieringsbeskyttelse":

• Trekk ut og sett inn HDMI-kabelen til HD-boksen.
  • Slå av TV-en og HD-boksen. Slå deretter på TV-en, når TV-en har startet slå på HD-boksen.
  • Prøv en annen HDMI-inngang på TV-en.
  • Programvaren i TV-en støtter ikke HDCP eller må oppdateres. Ta kontakt med TV-produsenten eller forhandler.
  • Dersom HDMI-kabelen går via et hjemmekino-anlegg kan det være hjemmekino-anlegget som ikke støtter HDCP, prøv å koble HDMI-kabelen direkte fra TV-en til HD-boksen.
    Dersom det er mulig kan dette også løses ved å oppdatere programvaren i hjemmekino-anlegget, ta kontakt med produsenten eller forhandler.
  • Dersom du bruker en lang kabel må denne være av høy kvalitet.
Dersom du trenger hjelp kontakt kundeservice på 02828.