Hvordan endrer jeg det trådløse oppsettet i ruteren?

Konfigurering av den trådløse ruter må gjøres manuelt ved å benytte nettleseren mot http://10.0.0.1 (PC kobles til ruter med en kabel).

Etter Oppstart av ruteren vil WLAN være påslått. Dette kan verifiseres ved at lampen merket med Wireless lyser. Som standardinnstilling er WLAN satt med en SSID som du finner på baksiden av ruteren.Ruteren er også satt opp med WPA-kryptering for å hindre at uvedkommende får tilgang til det trådløse nettet ditt. WPA-nøkkelen finner du også på baksiden av ruteren.

I utgangspunktet er det eneste du trenger å gjøre, å konfigurere PC'en din til å bruke disse verdiene for SSID og WPA-nøkkel.

***************Endring av trådløst oppsett i ruteren***************C36

En del litt eldre PC'er mangler støtte for WPA-kryptering. Da må man endre til WEP-kryptering. Det kan også hende at du ikke ønsker å benytte trådløst nett. I begge tilfeller må du følge instruksjonene under.

Dersom du ønsker å endre på innstillingene for SSID eller kryptering, må du logge inn på ruterens webgrensesnitt og bruke menysystemet der. Vi anbefaler da at du bruker en PC som er koblet til ruteren med en kabel. Da slipper du trøbbel med at du mister forbindelse med ruteren underveis.

Steg 1
Skriv inn adressen http://10.0.0.1 i nettleseren på PCen, og trykk Enter. Du får da spørsmål om følgende:

Brukernavn: F.eks: 18aA13 (Det som står etter Thomson på Network Name. Står oppført på lappen som følger med i ruteresken.)

Passord: xxxxxxxx (Wireless Pin. Står oppført på lappen som følger med i ruteresken. Bindestrek skal ikke skrives)

Steg 2
Under Home Network velger du Wireless.

Steg 3
Velg Configure oppe til høyre for å gjøre endringer på ditt trådløse nettverk.

Steg 4
Utføre endringer på trådløst nettverk.

Din Thomson ruter vil ha trådløst nett aktivert og kryptert som standard.

For å endre på ditt nettverksnavn kan du fjerne navnet som allerede står bak Network Name (SSID) til det du måtte ønske.

Husk at enkelte maskiner og operativsystem kan ha problemer med å vise navn som inneholder bokstavene Æ, Ø og Å.

Broadcast Network Name: Om du kun ønsker at nettverket skal være synlig om man har lagt inn korrekt SSID, skal denne haken fjernes.

Velg Apply etter du har gjort endringer.