Hvordan får jeg Xbox Live til å virke via mitt Viasat bredbånd?

For å få XBOX Live til å virke gjennom Viasat sin xDSL løsning må det gjøres noen små endringer i din bredbåndsruter.

XBOX Live krever at noen porter må åpnes, og sendes videre til XBOX'en.

Før dette gjøres må XBOX'en konfigureres opp med en IP-adresse, en nettmaske og en gateway.

IP-adressen må være en ledig adresse i 10.0.0.x rekken som benyttes, f.eks. 10.0.0.100.

Nettverksmasken må alltid være 255.255.255.0, og Gateway settes til 10.0.0.1.

DNS må endres fra "automatisk" til "manuel". Følgende benyttes: Primær: 217.13.4.24 Sekundær: 217.13.7.140.

• Velg System fanen
  • Velg Network settings
  • Velg Edit settings
  • Deretter merker du "ip-settings" under "basic settings" fanen
  • Velg "Manual" i "Edit ip-settings" vinduet
  • IP-adress "10.0.0.100"
  • Subnet mask: 255.255.255.0
  • Gateway: 10.0.0.1
  • Så merker du "DNS Settings" og setter dette til "manual"
  • Primary DNS Server: 217.13.4.24
  • Secondary DNS Server: 217.13.7.140

Nå skal det være mulig å kjøre "Xbox LIVE Connection tests", da skal NAT få status som "Open" * uPnP må aktiveres på din router.